Alternatieve kankertherapie,dieet, hoge dosis vitamineC

Alternatieve kankertherapie / dieet / suiker en dierlijk eiwit / hoge dosis vitamine C

In alternatieve kankertherapie is, naast het nemen van hoge doses vitamine C , een verandering van dieet zeer belangrijk. Let daarom op de volgende tips:

Suiker en kanker

Sugar and cancer

Onderzoek heeft aangetoond dat bij Eskimo's die hun traditionele dieet volgden, kanker praktisch niet voorkwam. Hoewel ze grote hoeveelheden dierlijke eiwitten en vet aten, bleven ze gezond. Suiker werd daarentegen nauwelijks gevonden in hun maaltijden. Met de komst van koolhydraatrijke bewerkte levensmiddelen in hun regio begon ook kanker zijn tol te eisen.

Tegenwoordig kan men moeilijk ontkennen dat suiker de aartsvijand is van gezondheid. Aangezien suiker in de meeste van onze bewerkte levensmiddelen verborgen zit, zijn we ons meestal niet bewust van de hoeveelheden die we binnen krijgen.

Een alternatieve kankertherapie die tumoren doet verhongeren

Tegenwoordig is het duidelijk dat kankercellen goed gedijen in een omgeving met weinig zuurstof; ze hebben een enorme behoefte aan suiker en voeden zich vrijwel uitsluitend hiermee. Suiker voorziet ze van de energie die ze nodig hebben om zich te vermenigvuldigen. Als de cellen beroofd worden van deze energie, verhongeren ze en hierdoor stopt de tumor of neemt zelfs af.

Kankerdieet

Healthy vegetable juice Een kankerdieet bestaat uit het lichaam te voorzien van voldoende vitamines en mineralen om het immuunsysteem op te bouwen. Vers geperste groentesappen van rauwe, biologische groenten moeten het voornaamste voedsel zijn. Het aanschaffen van een goede sapmixer verdient daarom aanbeveling. Per dag moet tenminste 1,5 liter vers geperst groentesap gedronken worden. Men kan een appel toevoegen om het sap smakelijker te maken. Verder moeten vruchten echter vermeden worden, omdat ze veel suiker (fructose) bevatten

Dierlijke eiwitten en kanker

Animal protein and cancer

Zoals hierboven vermeld kwam kanker bijna niet voor bij Eskimo's, ondanks de enorme hoeveelheden dierlijke eiwitten in hun voedsel. We moeten echter niet de verkeerde conclusies trekken en meer dierlijke eiwitten tot ons nemen. Hoewel een gezond lichaam dierlijke eiwitten prima kan verwerken, kunnen kankerpatiƫnten dit niet. Een hoog percentage aan dierlijke eiwitten voorziet de kankercellen van brandstof en bouwmateriaal (glutaminolyse). Daarom moeten mensen met kanker niet alleen suiker vermijden, maar ook stoppen met het eten van dierlijke eiwitten. Het vermijden van suiker is moeilijker omdat het vaak ongemerkt in ons eten aanwezig is.

Hoge dosis vitamine C en het effect bij kanker

Cancer therapy with vitamin C

Vitamine C en glucose (suiker) lijken qua structuur veel op elkaar. Wanneer we een hoge dosis vitamine C toevoegen aan ons bloed, geven we onze lichamen een zeer effectief tegengif en versterken ons immuunsysteem, doordat vitamine C dienst doet als een sterke antioxidant. Hoge doses vitamine C, in combinatie met ijzer in ons bloed, veranderen in waterstofperoxide, dat op zijn beurt zuurstof produceert. De kankercellen die hunkeren naar suiker nemen nu de vitamine C op, maar worden ook geconfronteerd met de zuurstof die geproduceerd wordt door de vitamine in combinatie met het ijzer in ons bloed. Aangezien kankercellen zich alleen kunnen verspreiden in een anaerobe (zonder zuurstof) omgeving, werkt de zuurstof als een sterk gif voor deze cellen, waardoor ze sterven. Gezonde cellen hebben baat bij zuurstof en worden er niet door beschadigd. De behandeling met hoge dosis vitamine C is daarom een soort natuurlijke chemotherapie zonder bijwerkingen.

Aluminium

Die Gefahr von Aluminium

Steeds meer onderzoekers wijzen op een verband tussen kanker en aluminium. Normale, gezonde cellen werden in lange termijn onderzoeken blootgesteld aan aluminium en in die cellen vormden zich werkelijke tumoren. Belangrijk is ook dat het aluminium de tumoren stimuleerden tot uitzaaiing (metastase).

Niet alleen kanker, maar ook Alzheimer is geassocieerd met aluminium. Bijvoorbeeld mensen die gedurende langere tijd medicijnen hadden genomen tegen hyperaciditeit van de maag, kregen te maken met Alzheimer en nadat een grote hoeveelheid aluminium in hun hersenen werd aangetroffen, was de oorzaak duidelijk. Dan is er nog het gevaar "onder de oksel", want de meeste deodorants bevatten het zweet remmende aluminium.

In kankertherapie moet men er daarom voor zorgen aluminium zo veel mogelijk te vermijden, bijvoorbeeld cola in aluminium blikjes, yoghurt met een aluminium afsluiting, medicijnen met aluminium tegen zuurvorming in de maag en zelfs drinkwater uit de kraan, omdat waterzuiveringsmiddelen vaak aluminium bevatten. Dit metaal hoopt zich helaas op in het lichaam en kan daar 15 jaar aanwezig blijven, d.w.z. het wordt heel langzaam afgebroken ... voor veel patiƫnten veel te langzaam!

Waarom krijgen we kanker?

Heavy metal poisoning

Deze vraag kan moeilijk beantwoord worden met een simpel antwoord, maar het wordt steeds duidelijker dat onze huidige voeding en milieuvervuiling de belangrijkste oorzaken zijn. De verzamelnaam hiervoor is "oxidatieve stress". De invloed van voeding en suiker is al eerder vermeld. Daarbij komt ook milieuvervuiling, d.w.z. gifstoffen die we binnen krijgen en inademen. Vele zware metalen worden in bepaalde hoeveelheden toegestaan, die vastgesteld worden door onze gezondheidsinstanties. Als de hoeveelheid binnen de vastgestelde waardes ligt, kunnen we aannemen dat die veilig is. Maar is dat wel zo?

Wat vaak buiten beschouwing wordt gelaten is de geleidelijke ophoping in ons lichaam gedurende vele jaren: de vervuiling door zware metalen wordt langzaam maar zeker steeds erger. Ons immuunsysteem bereikt een punt waar het de gifstoffen niet meer aan kan, waardoor we ziek worden. Aangezien onze voedselketen ook belast wordt met zware metalen en niet meer van de kwaliteit is als 60 jaar geleden, wordt ons immuunsysteem nog meer verzwakt. Met behulp van vitamine C therapie kunnen we de zware metalen in ons lichaam verwijderen, ons immuunsysteem opbouwen en tegelijkertijd tumorcellen bestrijden.

Met het eerder vermelde dieet kunnen we de tumorcellen uithongeren, maar ook ons lichaam voorzien van de noodzakelijke voeding in de vorm van vitamines en mineralen.

Meer maatregelen in alternatieve kankertherapie

Het verdient aanbeveling de volgende middelen toe te voegen aan het reeds genoemde dieet tijdens liposomal en/of intraveneuze vitamine C therapie:

  • organische magnesium (verkrijgbaar bij de apotheek)
  • rijstkiemolie van hoge kwaliteit (Tschamug Khao verkrijgbaar bij www.asia-herbs.com
  • selenium (verkrijgbaar bij de apotheek)
  • Q10 of Ubiquinol (verkrijgbaar bij de apotheek)
  • kurkuma

Hoge dosis vitamine C versus liposomal vitamine C

Het vervaardigen van liposomal vitamines is een ware doorbraak, die een zeer belangrijke rol speelt in verschillende vormen van therapie. Aangezien gewone vitamine C niet ingenomen kan worden in de benodigde hoeveelheden en de biologische beschikbaarheid veel lager is dan die van de liposomal variant, konden effectieve doses alleen toegediend worden door een infuus. Het beschikbaar stellen van liposomal vitamine C als orale vorm van toediening heeft dit alles veranderd. Nu is het mogelijk een verzadiging van het bloed te bereiken - en daarmee een effectieve dosis - die alleen mogelijk was door een infuus.

Desondanks bevelen wij intraveneuze toediening (hoge dosis vitamine C, 50 - 100 g per infuus) aan in het begin van alternatieve kankertherapie, omdat het lichaam eerst ontgift moet worden en het immuunsysteem versterkt moet worden. Later kan de intraveneuze toediening van vitamine C vervangen worden door orale inname in de vorm van liposomen. Deze benadering houdt ook rekening met de lagere kosten van intraveneuze toediening vergeleken met liposomal vitamine C. Hoe meer en hoe vaker het lichaam (intraveneuze) vitamine C krijgt, des te sneller de benodigde verzadiging bereikt wordt. Hierdoor is geleidelijk steeds minder vitamine C nodig en kan vervolgens in liposomal vorm worden ingenomen.

Indien u vragen heeft, kunt u deze stellen bij Contact.